Ett ungt företag med spetskompetens inom området "Outdoor Tracking"
Nuläge MapandCoach mål är att bli en internationellt stark aktör inom området idrott och hälsa genom innovativ användning av ny teknik inom GIS och GPS och genom praktisk tillämpning av de senaste rönen inom FoU.

MapandCoach finns etablerat på Lugnet i Falun och samarbetar med Dala Sports Academy, Högskolan Dalarna, Lugnets Idrottsvetenskapliga institut (LIVI), Innovation Impact, Sports Support Center och ESRI Sverige AB.
MapandCoach ingår i den företagsinkubator av tillväxtföretag som stöttas av Stiftelsen Teknikdalen.
Systerföretaget Sports Support Center har sedan 24 nov 2011 etablerat sig på Lugnet i Falun och det är i det kluster av företag inom idrott och hälsa som MapandCoach och tekniken och lösningarna för "Outdoor Tracking" kommer att fortsätta att utvecklas.

I den fortsatta utvecklingen av tjänsten är samarbetet med Dala Sports Academy centralt.
SkidVM i Falun 2015 kommer också att ge MapandCoach möjligheter att fortsätta utveckla tjänsten mot mer "High Precision Outdoor Tracking". Mer info om detta kommer här...

Bakgrund MapandCoach är namnet på företaget som erbjuder webbtjänsten med samma namn. MapandCoach AB föddes den 13 augusti 2007, men hade dessförinnan växt till sig som ett projekt i samverkan med Future Position X och ESRI Sverige.
Det startade i samband med O-Ringen i Sälen 2008.
Då lanserades webbtjänsten för närmare 25 000 orienterare. I klasserna HD18 Elit gjordes dessutom ett test där man lånade ut GPS-klockor (300 st Garmin Forerunner 305) till deltagarna. Testet var mycket uppskattat. Det markerade också starten för använding av GPS för uppfäljning, analys och visualsering inom orienteringssporten i större skala.
Sedan starten på O-Ringen 2008 har MapandCoach webbtjänst varje år funnits på O-Ringen. O-Ringen 2012 blir femårsjubileum.
För fjärde året i rad kan de som laddat upp GPS-data eller ritat in vägval dessutom skapa rapporter över sina lopp, i webbläsaren - med kartan och banan på ena sidan och GPS- och winsplitstatistik på andra sidan.

MapandCoach gick 2010 samman med RunOway. Därigenom kunde det bästa ur båda lösningarna tas tillvara och fortsatt utveckling blir mer kostnadseffektiv. MapandCoach/Runoway kan därför på ett bättre sätt fortsätta vara ett stöd för orienterarna och för utvecklingen av orienterings-sporten, och på sikt andra utomhussporter.


 

MapandCoach stödjer följande webbläsare: Internet Explorer Firefox Safari Opera Google Chrome

MapandCoach Nytt

2015-03-31
Robbans karta har hamnat fel
Lägger upp den på nytt inom kort
Läs mer
2015-03-28
Köping Kolsvas VetOL den 26 mars hade fel banor vid publicering
Alla rutter måste därför laddas upp igen
Läs mer
2014-08-29
Avestapropagandan söndag 24 aug innehöll fel - det är tillrättat nu!
Nu går det att ladda upp i alla klasser
Läs mer
Problem med dina fötter - besök www.footio.se
Köp ditt snus billigt på nätet!